Jälleenrakentajat-logo

Ekologisen jälleenrakennuksen verkosto ja osuuskunta

Blogi

Projektikuulumisia, kestävän yhteiskunnan utopiaa ja tuiki tarpeellisia tarinoita myös jälleenrakennuksen sivupoluilta.

Yhteisörakentajien työkalupakki -palvelu toteutetaan yhdessä salolaisen Joustotoimisto Oy:n kanssa.

– Työn jako menee niin, että Yhteisörakentajan työkalupakki -palvelu selvittää piiloon jääneitä tarpeita ja toiveita, kun me taas tuomme toimintaan käytännön avun varaus- ja maksujärjestelmällämme sekä sähköisten lukitusten kautta, kertoo Pasi Kivekäs, Joustotoimisto Oy:n toimitusjohtaja.

Flextila-palvelun kautta voidaan hoitaa taloyhtiön tilojen varaus ja käyttömaksut erittäin helposti.

Joustotoimisto Oy on luonut Flextila.com-nimisen palvelun, jossa voi verkon kautta tehdä varauksen palveluun liitettyihin tiloihin. Esimerkiksi vajaakäytöllä oleva taloyhtiön kerhohuone voidaan laittaa varattavaksi kenen tahansa käyttöön tai vain taloyhtiön asukkaille. Kun tila on lisätty palveluun, se tulee varattavaksi verkkosivuille. Vuoromaksut hoituvat kätevästi Flextila-verkkokaupan kautta.

– Perinteisesti esimerkiksi saunavuorot on voitu hoitaa ruutuvihkojen merkinnöillä, jolloin isännöitsijä laskee käyttömäärät ja lähettelee laskut jälkikäteen. Flextilassa maksaminen suoritetaan heti varauksen yhteydessä ja tilan koko tuotto tilitetään tilanomistajalle kerran kuukaudessa vähennettynä Joustotoimisto Oy:n komissiolla, Kivekäs kertoo.

Flextila-palvelua voi käyttää myös ilman älylukkojärjestelmää, jolloin avaimet varattuun tilaan haetaan erikseen tai tilaa pidetään auki. Suuri osa valitsee kuitenkin kulunhallintajärjestelmän älylukolla. Älykäs lukitus lisää jaettujen tilojen helppokäyttöisyyttä, kun ei tarvitse enää huolehtia fyysisistä avaimista. Flextilassa saa varauskohtaisen pin-koodin tai kulkuoikeuden, joka on voimassa vain varauksen ajan. Tämä on taannut tilojen erittäin sujuvan käytön.

– Yksikään palvelun käyttöönottaneista taloyhtiöistä ei ole poistunut palvelusta, Kivekäs kertoo mielissään.

Älylukkoja on asennettu sekä uusiin että vanhoihin kiinteistöihin. Asennuksen hinta ja olemassa olevat sähköjärjestelmät vaikuttavat lopulliseen kustannukseen, jolloin lukon asennus maksaa keskimäärin 1000– 2000 euroa. Flextila.com-palvelun käyttöhinta taas on alimmillaan 29 euroa kuukaudessa.

– Tuohon hintaan sisältyy kolme tilaa. Monesti taloyhtiöissä ne ovat esimerkiksi sauna, kerhohuone ja pesula, Pasi Kivekäs kertoo.